З дитсадку на Салтівці з отруєнням госпіталізовано чотири дитини

Фото: dnz58.edu.kh.ua

Станом на 21.05.2019 р. зареєстровано 4 випадки захворювання на гострі кишкові інфекції серед вихованців Комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 58 Харківської міської ради.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Захворілі діти госпіталізовані до Обласної дитячої інфекційної клінічної лікарні.

Для встановлення причин та умов виникнення захворювань з 21.05.2019 фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області в межах наданих повноважень проводиться епідеміологічне розслідування та позаплановий захід державного нагляду (контролю) стосовно додержання закладом гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами та дотримання вимог законодавства в сфері безпечності харчових продуктів. Проводяться заходи щодо локалізації та запобігання поширення захворювання на гострі кишкові інфекції.

Проведення протиепідемічних заходів триває.

Як повідомляв Харків Times, у Зміївському районі в період з 12 по 13 квітня з навчального закладу (ясла-садок) №3 Комсомольської селищної ради в лікарню госпіталізували 8 дітей, ще двоє знаходяться на амбулаторному лікуванні. Всім хворим поставлено попередній діагноз харчова токсикоінфекція.